29березня2024

Соляник

Підготовка до зими набирає обертів

Не очікуючи настання холодів, у всіх виробничих одиницях та структурних підрозділах підприємства розпочато активну фазу підготовки до осінньо-зимового періоду. Ремонтники готують техніку, обладнання, приміщення та споруди до роботи взимку.

 

Згідно затвердженому у травні цього року плану заходів по підготовці до зими трудові колективи рудників, а також РБУ і ДАТЦ   зараз виконують чималі обсяги робіт. Ці завдання сприятимуть стабільній діяльності підприємства в осінньо-зимовий період. Вони будуть спрямовані на забезпечення технологічних процесів видобутку, переробки та відправки солі, підтримання температурного режиму на робочих місцях та режиму енергозбереження.

Оскільки проведення підготовчих робіт є одним з першочергових завдань, хід їх проведення суворо контролюється постійно діючою комісією у складі спеціалістів підприємства під керівництвом головного інженера ДП «Артемсіль» Сергія Кубаря.

Для того, щоб комісія мала можливість аналізувати проведення  робіт і вчасно виявляти слабкі місця, два рази на місяць до неї надходять звіти від усіх виробничих одиниць, ВАТЦ, ДАТЦ. Так, станом на 1 серпня, на рудниках триває ремонт калориферних установок та котлів. До речі, на руднику №1,3 до початку опалювального сезону запланована заміна двох котлів на нові, енергозберігаючі.

Згідно даних, на підприємстві майже на 70% виконано ремонт електромереж: по руднику №1,3 – на 60%, по руднику №4 – 60%, по руднику №7 – 100%, по руднику №8 – 85%. В цілому на 73% виконано ремонт тепловозів (за планом – 5 одиниць техніки).

Із запланованих до ремонту 1485 метрів залізничних колій, роботи проведено майже на 69%. На 69% здійснено очищення водовідвідних канав: рудник №1,3 – на 60%, рудник №4 – на 80%, рудник №7 – 100%, РБУ – 62%. Враховуючи, що восени можливі сильні зливи, зараз вкрай важливо відповідально виконати це завдання.

Що стосується ремонту дверей та воріт, то ці роботи виконано на 72%. По всіх виробничих одиницях шиферної покрівлі відновлено на 110%, м’якої покрівлі – на 35%. Із 1215 метрів тепломереж, відновлено 809 метрів, це 43%. По руднику №1,3 – 60%, по руднику №4 – 70%, по руднику №7 – 90%, по руднику №8 – 67%, РБУ – 20%. Загальний показник ремонту теплоізоляції на сьогодні складає 53%. На руднику №1,3 на 15% виконали заміну віконних блоків, на руднику №7 ці роботи вже повністю завершено, а на руднику №8 – ще попереду. Згодом на виробничих об’єктах почнеться скління вікон. Проводиться промивання й випробування теплових мереж.

Рудники №7 та №8 завершили підготовку снігоприбиральної техніки, рудник №4 – на 60%, ДАТЦ – на 60%. Зараз на підприємстві створюється необхідний запас палива, паливно-мастильних матеріалів, та запас спецодягу для працівників, які можуть бути задіяні у ліквідації снігових заметів та інших видах аварійних робіт.

Серпень ще потішить нас теплом, але осінь вже на порозі, а з її настанням можливі і будь-які погодні негаразди. Про це слід пам’ятати усім працівникам, що залучені у підготовці до зими, і прискорити темпи виконання завдань.

Тим більш, що, згідно наказу керівника підприємства, підготовку виробничих одиниць до роботи в осінньо-зимовий період слід закінчити у вересні 2019 року. Акти комісійної перевірки готовності рудників до роботи взимку слід надати у відділ логістики на початку жовтня цього року.

Ганна БУГАЙ,

інженер відділу логістики.

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова