16квітня2024

Соляник

В ДП «Артемсіль» обговорили рішення АМКУ

15 листопада в ДП «Артемсіль» відбулася інформаційна нарада під головуванням в.о. директора Вадима Зеленого, за участю перших керівників підприємства, фахівців відділів і служб, інженерно-технічних працівників управління.

 

Темою засідання стало обговорення рішення Антимонопольного комітету України про накладення на підприємство штрафних санкцій у сумі приблизно 13 мільйонів гривень за порушення ДП «Артемсіль» антимонопольного законодавства, а саме – Закону України «Про захист економічної конкуренції». Сума штрафу буде уточнена додатково після отримання письмового повідомлення. В ході наради багато присутніх керівників відділів та управлінь висловили свою думку.

Начальник управління з правових питань та економічної безпеки Ігор Сагунов: «Передісторія цієї проблеми така: 5 вересня 2016 року в АМКУ звернулися представники КПВІ «Пам’ять», висунувши ряд претензій до комерційної діяльності ДП «Артемсіль». За їх твердженням, в 2015-2016 роках на нашому підприємстві не створені рівні умови співпраці з усіма бізнес-партнерами, а для вищезгаданої дилерської компанії нібито взагалі створювалися певні перешкоди, так як вони отримали відмову в укладанні договору на придбання продукції «Артемсолі».

За попередніми висновками в АМКУ заплановано накладення штрафу на підприємство у сумі понад 260 мільйонів гривень (з розрахунку 10% від річного прибутку підприємства – за кожне порушення)».

Начальник відділу з організації правової роботи Юрій Якушев: «Після отриманої інформації від КПВІ «Пам’ять» представники АМКУ провели на нашому підприємстві кілька ретельних перевірок. Розслідування проводилося протягом двох років. За вказаний період вони ознайомилися з роботою дилерської мережі ДП «Артемсіль», опитали фахівців і прийняли остаточне рішення.

Оголошуючи вердикт, в АМКУ врахували важливі чинники, а саме: складні умови роботи ДП «Артемсіль» в період 2014-2016 років, коли виробничу діяльність соляників ускладнювала безпосередня близькість до зони проведення бойових дій, постійні логістичні проблеми, дефіцит залізничного транспорту та багато іншого. У той же час перевірки виявили деякі невідповідності внутрішнім локальним актам в діяльності «Артемсолі», за які доведеться строго відповідати. І як підсумок – на підприємство накладено штрафні санкції.

В.о. директора з правових питань та економічної безпеки Володимир Стратіло: «Всі недоробки, на які вказав Антимонопольний комітет, оперативно усунені. Ці помилки підприємству дорого коштували. Керівництво та спеціалісти відділів доклали багато зусиль, щоб зменшити суму штрафних санкцій з ДП «Артемсіль». У той же час повністю уникнути штрафу нам не вдалося. Тому всім необхідно зробити правильні висновки і не допускати подібного надалі».

Перший заступник директора Анатолій Муха: «Всі зауваження АМКУ враховані. На сьогодні система роботи дилерської мережі абсолютно прозора. З Положенням «Про комітет зі збуту та маркетингової політики ДП «Артемсіль» можна ознайомитись на офіційному сайті підприємства. Кожен договір строго контролюється, постійно вдосконалюється цінова політика, умови якої стають більш гнучкими».

Від себе зазначимо, остаточне рішення з приводу оскарження в судових органах результатів розгляду справи АМКУ фахівці-правознавці ДП «Артемсіль» висловлять вже після отримання письмового рішення.

Відділ комунікацій та зв’язків з громадськістю.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова