25квітня2024

Соляник

Підприємство передбачає інвестиції в виробництво

Протягом останніх років ДП «Артемсіль» здійснює диверсифікацію ринків збуту. В той же час для прискорення цього процесу потрібне впровадження новітніх технологій, оновлення і модернізація виробництва. Це можливо лише за сприятливих фінансових умов. 70 мільйонів гривень, які зараз намагаються стягнути з підприємства у вигляді штрафних санкцій, могли б значно покращити загальну економічну ситуацію на підприємстві.

 

В проекті фінансового плану ДП «Артемсіль» на 2018 рік передбачена загальна сума капітальних інвестицій в обсязі 509,2 млн гривень. Основні напрямки інвестицій це:

1. Придбання (виготовлення) основних засобів – 178,2 млн грн.

2. Придбання (виготовлення) інших необоротних матеріальних активів – 4,5 млн грн.

3. Придбання (виготовлення) нематеріальних активів – 3,9 млн грн.

4. Модернізація, модифікація (добудова, до обслуговування, реконструкція) – 218 млн грн.

5. Капітальний ремонт – 104,6 млн грн.

Значні витрати (для організації перевезень продукції підприємства) заплановані на придбання залізничного рухомого складу: критих вагонів та напіввагонів.

Для успішного розвитку підприємства і збільшення обсягів виробництва заплановано проведення аналізу умов для створення виробництва вакуум-випарної солі.

Передбачено придбання нового більш ефективного обладнання для котельних підрозділів. Освоєння капітальних інвестицій для заміни застарілого котельного обладнання дозволить підприємству збільшити обсяги збережених енергоресурсів.

Для підвищення безпеки перевезень працівників на 2018 рік заплановано витратити на придбання автотранспортних засобів.

Плануються витрати на об’єкти, споруди, передавальні пристрої та інше. Ці витрати будуть спрямовані на створення об’єктів основних засобів на діючому підприємстві, пов’язаних з видобуванням і виробництвом солі, розширенням асортименту продукції, енергозбереженням, безпечною експлуатацією та оновленням.

Заплановані витрати на проектування об’єктів, споруд та передавальних пристроїв виробничого призначення. В тому числі:

– на розробку проектної документації по відпрацюванню панелей рудників;

– на техніко-економічне обґрунтування по впровадженню виробництва виварювальної солі;

– на розробку проектної документації по вентиляції та кондиціюванню повітря на виробничих дільницях з фасування солі;

– на розробку проектної документації з впровадження обладнання з енергозбереження;

– та інше.

Заплановані витрати на монтаж передавальних пристроїв у 2018 році. Значна частина з них пов’язана з впровадженням систем, які дозволяють підприємству забезпечити заходи з енергозбереження. А саме:

– впровадження систем автоматичного обліку електроенергії рудників;

– монтаж теплових мереж рудників;

– монтаж теплового насосу;

– монтаж системи провітрювання рудника №4 (підземних виробок).

Крім того передбачені витрати на монтаж передавальних пристроїв, які дозволять поліпшити умови праці робітників та забезпечити їх безпеку:

– монтаж пожежної сигналізації;

– монтаж систем відеоспостереження;

– монтаж систем вентиляції та кондиціювання повітря на виробничих дільницях з фасування солі;

– монтаж системи провітрювання рудника №4 (підземних виробок);

 – та інше.

Заплановані витрати на придбання запасних частин для проведення ремонтних робіт.

Соціальна відповідальність ДП «Артемсіль» залишається пріоритетним напрямом діяльності. Частина витрат спрямована на розвиток соціальної сфери та улаштування об’єктів невиробничого призначення – ПЗО та В «Райдуга», спорткомплексу та бази відпочинку соляників.

На 2018 рік заплановані витрати на виконання проектів з реконструкції об’єктів виробничого призначення, пов’язаних з відновленням технічного стану та експлуатаційної придатності для забезпечення безперебійної роботи рудника імені Володарського, а саме копра клітьового підйому надшахтної будівлі клітьового ствола у блоці з калориферною та солефабрикою. По руднику №1,3 передбачені витрати на проектні роботи з реконструкції підземної завантажувальної камери скіпо-клітьового стволу.

Як бачимо, це далеко не повний перелік робіт, які передбачені фінпланом. За умов його затвердження вони дозволять підприємству модернізувати та осучаснити виробництво. 

 

Відділ комунікацій зі ЗМІ.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова