28березня2024

Соляник

Урзуф та Бердянськ – місця гарного відпочинку

Наприкінці червня для працівників усіх підрозділів та управління ДП «Артемсіль» профспілкою підприємства були організовані поїздки вихідного дня на узбережжя Азовського моря.

 

Вісьмома автобусами соляники майже одночасно поїхали на відпочинок, при цьому сплативши лише половину вартості проїзду. Добре, що автобуси відправились проти ночі, коли немає спеки, а на дорогах – заторів. І вже вранці люди дісталися до місць призначень.

Цього разу на відпочинок поїхало до 400 людей, більшість з яких була зі своїми дітьми та онуками. Зі слів голови ППО Андрія Попова, через те що разом з Днем Конституції на українців чекає декілька вихідних, не лише робітники нашого підприємства вирішать їхати на море. Тому може бракувати техніки  і слід поквапитися.

Вже у лютому розпочалося обговорення з перевізником організаційних і фінансових аспектів, необхідної кількості автобусів. Отже, усі питання вдалося вчасно владнати, і відпочивати на море поїхали усі бажаючі. При цьому ніхто з соляників не залишився, як то кажуть, за бортом.

Згідно з побажаннями цьогоріч поїздки були за двома напрямками – Бердянськ, Урзуф. Зі слів тих, хто зупинився в Урзуфі, це невеличке приморське селище привабило їх своїми помірними цінами, спокійним ритмом життя, а також можливістю знайти роз­ваги як для дорослих, так і для малечі. До речі, тут є Луна-парк з атракціонами, кінозал, чисельні затишні кафе, дискотеки, клуби. Необхідні продукти харчування можна придбати в магазинах, або на ринку. І звичайно ж, саме головне, за що цінять Урзуф, – чисте тепле море з піщаними пляжами.

 Усі, хто побував тут, і з ким довелося поспілкуватися, залишилися задоволені своїм відпочинком і висловили подяку координаторам поїздок – голові профспілкового комітету рудника №4 Світлані Мороз, старшій групи від рудника №1,3 – Наталі Демешко, від рудника №8 – Олені Дзюбі, від рудника №7 – Ользі Федоровій, від управління – Світлані Куріновій.

Що стосується Бердянська, то можу поділитися власними враженнями, бо я відпочивала саме в цьому місті. Координатором нашої групи був голова профспілкового комітету рудника №1,3 Павло Шевельов. Завдяки його стриманості, розумінню усіх і кожного, відпочинок пройшов на високому рівні. Приїхавши на море, усі ми знайшли прийнятне за ціною та якістю житло. Хтось обрав Бердянську косу, а хтось залишився у середмісті.

Оскільки час відпочинку співпав зі святом, у Бердянську в ці дні можна було відвідати декілька музичних локацій, що соляники із задоволенням і зробили. На великій сцені, встановленій на самій набережній, увечорі відбувся фестиваль сучасної української музики «Твоя Країна fest» за участю груп «Друга ріка», «Мандри» співачки Марії Бурмаки та інших, а наступного дня багато хто з соледарців побував на концерті рок-групи «Бумбокс». Крім того, в Бердянську проходили змагання серед плавців у відкритій воді, що теж було дуже видовищним.

Коли ж дні відпочинку минули і треба було повертатися додому, усі соляники вчасно зібралися в обумовленому місці і без перешкод комфортабельним автобусом дісталися рідного Соледару. За організацію поїздки люди висловили свою подяку Павлу Олександровичу.

Як завжди буває в тривалих подорожах, не минулося і без деяких окремих негараздів. Хтось з учасників поїздки бажав якомога раніше отримати інформацію щодо часу повернення додому, але про це координатору групи було ще невідомо. Два автобуси вимушені були зупинитися в дорозі через технічні проблеми. Але ж врешті-решт все вдалося вчасно владнати, вирішити і відремонтувати, тому, в цілому, враження від морського відпочинку у людей залишилося самим найкращім.

Олеся ГУБСЬКА.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова