29березня2024

Соляник

Першим у цьому році народився хлопчик

В минулому році Соледарська об’єднана громада жила своїм розміреним життям. Народжувались діти, реєструвались шлюби. Пропонуємо увазі читачів інформацію, надану відділом державної реєстрації актів цивільного стану Соледарської міської ради.

 

За словами провідного спеціаліста з державної реєстрації актів цивільного стану Соледарської міської ради Людмили Толстих, у 2018 році в Соледарській об’єднаній територіальній громаді на світ з’явилось 93 дитини. Серед них 45 хлопчиків і 48 дівчаток. Нагадаємо, що у 2017 році за кількістю народжених також лідирували представники «слабкої» статі – 52 дівчинки і 47 хлопчиків. Цікаво, що не так давно (з 2011 до 2017 рік) в Соледарі більше народжувалось хлопчиків.

А ось першою дитиною, яка народилась у січні 2019 року, став хлопчик на ім’я Максим. До речі, найпоширенішими іменами, якими у 2018 році у Соледарській об’єднаній територіальній громаді називали хлопчиків, були Антон, Олексій, Тимофій, Олександр. Найнезвичнішими чоловічими іменами стали Марк, Ігнат, Демид. Дівчатка теж не поступались хлоп’ятам у незвичності імен. Серед них є Ніколь, Єсенія, Емма, Маріанна, Віталіна, Ріана, Еббігейл.

На жаль, за останні роки в Соледарській об’єднаній територіальній громаді, як і у всій Україні, спостерігається стійка тенденція, коли рівень смертності перевищує рівень народжуваності. Так, у 2018 році померло 312 наших земляків.

У 2018 році в Соледарі було зареєстровано 37 актових записів про шлюб. Це трошки менше, ніж у 2017 році (44 шлюби). Як і раніше, процедура реєстрації шлюбу, незалежно від того, буде вона в урочистій обстановці чи ні, коштує лише 85 копійок. Але нагадаємо, що така символічна ціна діє при одній умові – чоловік та жінка повинні бути громадянами України. Також зараз при подачі заяви чоловіку, крім паспорту і інших документів, потрібно мати при собі військовий квиток або приписне посвідчення. Данні з цих документів вносяться окремим пунктом.

Гадаємо, що в цьому році в нашій громаді народиться ще більше малят і з’явиться ще більше щасливих родин.

Олена ЗЕЛЕНА.

          

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова